Ingrediënten
- 2 zakken spruitjes (a 450 g)
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 150 g geitenkaas (Bettine Blanc 58+)
- 1 zakje notenmelange, gezouten (150 g)
- 1 pak aardappelpuree stevig (2 x 62 g)
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1/2 theelepel kaneel
- Spruitjes schoonmaken en in 8-10 min. in ruim kokend met zout naar smaak gaarkoken. Afgieten. Ui en knoflook ondertussen pellen en snipperen. Olijfolie in koekenpan verhitten. Hierin ui 3 min. bakken. Knoflook toevoegen en nog 1 min. bakken. Geitenkaas in stukjes snijden. Noten grof hakken. Puree (beide zakjes) bereiden volgens aanwijzingen op de verpakking. Spruitjes en uimengsel aan puree toevoegen en grof stampen. Geitenkaas, noten, nootmuskaat, kaneel en peper en zout naar smaak toevoegen. Nog even doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen.
Oh geitenkaas en spruiten heb ik graag, dus dat moet goed zitten! :-)
BeantwoordenVerwijderenMmm heerlijk! Dank je wel voor het recept! Ben dol op spruitjes EN op geitenkaas! So this must be what heaven tastes like :-)
BeantwoordenVerwijderenHmm ik weet niet of ik geitenkaar lekker vind, maar misschien het proberen wel waard!!
BeantwoordenVerwijderen