1 Druk & Blij

Druk & Blij

maandag 18 november 2013


Ik ben af en toe zo druk.. Druk met 100 verschillende baantjes, want ja ook ik heb last van de 'crisis', er is geen vast contract te vinden. Natuurlijk geef ik niet op en ik heb het nu nog ontzettend naar mijn zin met mijn 0 uren contracten, maar toch zou het zoveel meer rust geven om vastigheid te hebben. (ook qua inkomen hihi). Maar ik ben wel blij. Blij dat ik nog zo leuk woon in mijn nieuwe hofjeshuisje, dat ik geen verslagen of tentamens moet leren, dat er leuke dingen op mijn pad komen, dat ik nu wel de tijd heb om plannen op papier te zetten en dat het bijna sinterklaas/kerst is. (ben gek op deze familie feestjes, ben dan ook echt een familie mens).

Mocht je nieuwsgierig zijn waar ik op dit moment allemaal mee bezig ben.. druk dan op 'lees meer'.Ik ben bezig met;
- Het begeleiden van een heel lief jongetje van 15 jaar op de mytylschool (school voor kinderen met een handicap). Dit doe ik 2 dagen in de week en al bijna 3 jaar. Het is schat van een jongen en de school is ook een fijne werkplek.
- Het begeleiden van volwassenen met een beperking op een 'woonvoorziening'. Zij wonen over het algemeen zelfstandig, maar hebben hier hulp bij nodig. Ik doe dit nu 3 maanden en heb het ontzettend naar mijn zin. Dit is precies het baantje wat ik voor ogen had. Helaas wel een 0 uren contract, dus ik weet nooit hoeveel uren ik in de maand kan maken.. Tot nu toe heb ik elke week wel één of meerdere diensten gedraaid!
- Op dinsdag werk ik in het leukste winkeltje van Leiden; PLUUM. Het is een cadeau/interieur winkeltje met allemaal leuke spulletjes. (Ja, daar wordt je hebberig van haha). Ik vind het leuk om dit erbij te doen omdat interieur een hobby van me is!
- Ik geef workshops aan kleuters, dans & muziek workshops. Dit is ook alweer mijn derde jaar! Het muziek/dans aanbod in Leiden is niet heel groot. De vader van een oppaskindje kwam met het idee om iets met muziek en vrij bewegen te gaan organiseren, aangezien ik (toen nog ) muziektherapie heb gestudeerd. Dit leek mij een super leuk plan en samen hebben wij een locatie gezocht, dit is een BSO geworden. Zij reageerde super enthousiast en nu geef ik daar nog steeds workshops. Echt heel erg leuk om te doen!
- Ik ben samen met een vriendin Floor erg creatief bezig. Ik ken Floor van de studie en we delen allebei een passie voor 'knutselen'. We zijn gevraagd om vrijdag met ons label (joortjefloortje fluiteketel) op een markt te staan in Katwijk met onze zelfgemaakt en gepimpte spullen!
- Verder heb ik nog wat andere ideeën, wat ik nog wel even geheim houdt. Wie weet kan ik daar later wat meer over vertellen!

11 opmerkingen

 1. Heel herkenbaar! Al afgestudeerde oud klasgenoten van mij hebben er ook problemen mee. Je mag dan blij zijn als je 'iets' hebt, maar al die verschillende baantjes bij elkaar maken het ook wel chaotisch en onzeker wat mij niet fijn lijkt. Hopelijk kun je binnenkort wat vastigheid verwachten! Je hebt iig leuke baantjes waar je met hart en ziel aan het werk kan :) enjoy it!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb altijd meerdere baantjes gehad, ook nu nog verdien ik met heel verschillende dingen de kost en ik vind dat heeeerlijk, kan niet zonder de afwisseling. Moet ik er wel bij zeggen dat ik al net zo lang een stabiele relatie met stabiel inkomen heb. Ik kan me voorstellen dat het voor jouw meer rust zou geven om uren op papier te hebben, die tijd komt vast (en hopelijk snel!). Prachtige foto trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naast de drukte en onzekerheid klinkt het wel alsof je enorm aan het genieten bent! :D Ben benieuwd naar alle nieuwe ideeën & gepimpte spullen...
  Ennuh, mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig heeft je situatie ook voordelen....ik vind je afwisseling heeellll verleidelijk klinken (met de regelmaat, maar soms ook zo veel voorspelbaarheid, van een vaste baan). Hihi, ik roep zoooo vaak tegen m'n vriendinnen; konden we maar gewoon af en toe voor een tijdje ruilen van job òf gewoon ons geld verdienen met leuke dingetjes frutselen en verkopen.....love it! Geniet maar lekker van deze tijd, het brengt vanalles op je pad en zo vind je vanzelf een vaster plekkie!

  Liefs, Heidi

  P.S. Vind je het nog leuk om met onze kringloopadresjesverzamelactie :-) mee te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bezig bijtje!! Heerlijk om te horen dat je zoveel mooie, bijzondere dingen doet! Ga vooral zo door. En af en toe, ook even voor jezelf nemen hè?! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een gaaf lijstje!! Heerlijk, geniet zoveel mogelijk. En succes met de onvermijdelijke stress!!
  Groetjes, Maaike (frisse rommel)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo, dat is inderdaad wel erg druk! Ik herken dit natuurlijk ook, geen vaste baan en geen zekerheden, maar ik hou van dit avontuurlijk leven =)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt wel erg druk! Maar zo herkenbaar, ik heb de eerste vier jaren na mijn studie ook verschillende baantjes gecombineerd, nu doe ik het wat rustiger aan en concentreer ik me op één (hele leuke) job, maar combineer het wel nog steeds met vele hobby's ;-)
  Veel succes met al je leuke baantjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met zo'n instelling kom er zeker en zo te zien verveel jij je voorlopig niet. Wat leuk allemaa en wat een leuk huis heb je (hier vandaan gezien:)

  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke foto!!! Wij vinden dat je HEEL goed bezig bent, en zijn benieuwd wat de toekomst je zal brengen... Ps. Leuk de Markt, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed bezig! Ik snap dat het chaotisch kan zijn maar het klinkt wel als allemaal hele leuke dingen, zo'n dans curses zou ik ook nog wel willen geven, super idee! Ik ga eens polsen bij mijn oppasouders :)

  BeantwoordenVerwijderen