1 Laatste nachtje in mijn kamer..

Laatste nachtje in mijn kamer..

zaterdag 24 augustus 2013Na 4 jaar is het dan zover, ik ga mijn kamer inruilen voor een hofjes huisje. Toen ik 5 jaar geleden in Leiden kwam studeren wist ik het al; ooit wil ik in één van de hofjes van Leiden wonen. En zomaar uit het niets belande ik stom toevallig in een hofjeshuisje (zonder eeuwen lang op een wachtlijst te hebben gestaan...) Een kans die ik niet voorbij moest laten gaan, ook al woonde ik nog prima in mijn ruime studenten kamer! Maar ik heb toch echt mijn laatste nachtje gehad, waarin ik toch stiekem wel wat traantjes heb gelaten.

In het afgelopen nachtje dacht ik na over alle dingen die ik hier op 20 vierkante meter heb beleefd. Ik heb geweldige avondjes gehad met lieve vrienden, heb ik keihard geblokt voor tentamens en verslagen, heb ik hier mijn eerste liefde gehad, is mijn kamer wel 1000 keer veranderd en zijn er 1000 nieuwe spulletjes bijgekomen, heb ik lieve huisgenootjes leren kennen, zijn er heel wat logeerpartijtjes geweest en er is uiteraard veel gelachen in mijn kamer. Maar er zijn ook wat traantjes gevallen. Door onvoldoendes die ik had gehaald, liefdesverdriet of andere nare situaties. Mijn lieve vriendjes hebben mij hier altijd getroost of gesteund.
En ik ben blij, blij dat ik dit allemaal heb mogen meemaken in dit fijne huis. Ik kijk terug op 4 super jaren die ik nooit zou willen missen, want ó wat vond ik het spannend om op mezelf te wonen. 4 levensjaartjes verder en ik ga mijn vertrouwde thuisbasis verlaten en maak ik een stap naar het volgende avontuur. En dat voelt gelukkig goed!

Gelukkig zijn er foto's van mijn kamer door Danique van 88forever
11 opmerkingen

 1. Een volgende stap in het grote-mensen-leven.... Wel leuk, hoor, een hofjes-woning... Ik ben heel benieuwd... Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier met je nieuwe toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een heel bijzonder moment! Ik ben wel heel benieuwd naar je nieuwe huis eigenlijk :-) Weet zeker dat je dat ook weer prachtig in gaat richten en er helemaal jouw thuis van gaat maken! Geniet er van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig omschreven, het hofjes huisje wacht en de lieve vrienden en vriendinnen gaan vast met je mee. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zo jaloers op (en benieuwd naar) je hofjeshuisje! dat lijkt me echt fantastisch :)
  Morgen is mijn laatste nacht in mijn kamer, en ook al heb ik hier maar een jaar gewoond zit het inderdaad toch vol herinneringen... dus ik snap je heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben erg benieuwd naar je nieuwe stek. Zo'n hofje in Leiden zie ik in gedachten al voor me... dat wordt een en al vrolijkheid.
  Succes en veel plezier in je nieuwe huis.
  Groetjes,
  Liza
  P.S. wat een leuke nieuwe banner heb je

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel succes in je nieuw huisje, het zal vast even spannend en fijn worden dan op je oude vertrouwde kamer! Groetjes, Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super tof dat je nu zo een leuk huisje hebt!! De herinneringen blijf je houden & de toffe foto's zijn daarvan het bewijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie beschrijving, mooie nieuwe stap ook, naar een echt huisje. Veel plezier gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi!
  Wat een leuk blog heb jij zeg, ik ga je volgen.
  Veel succes met verhuizen en de inrichting van je nieuwe huisje, maar dat komt vast goed :)
  Kom je ook eens bij mij langs?
  Groetjes Rensina
  theezakjes-rensina.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen